Pošaljite e-mail
PRETRAGA             NAŠE INVESTICIJE             NAŠA PONUDA               O NAMA             KONTAKT             GDJE SMO?             PRAVNI SAVJETI
Home  »  Financiranje
Financiranje

Stambeni krediti - Prilikom podizanja stambenog kredita vecina banaka zahtjeva opcu dokumentaciju koja se sastoji od:

Jedan od najcešcih načina kupnje nekretnina danas je zasigurno kupnja putem stambenih kredita. Podizanjem istih omogućujete sebi poboljšanje svojih stambenih uvjeta, bilo kupnjom nove nekretnine ili rekonstrukcijom postojeće.

Namjena stambenog kredita odnosi se na kupnju kuće ili stana, izgradnju kuće, dovršenje, dogradnju, nadogradnju, rekonstrukciju i adaptaciju stambenog objekta te kupnju i komunalno uređenje građevinske čestice (zemljišta).

Prilikom podizanja stambenog kredita većina banaka zahtijeva istu, opću dokumentaciju koja se sastoji od slijedećih dokumenata:

• ispunjen obrazac KREDITNI ZAHTJEV, 
• preslika osobne iskaznice (ili dokumenta na kojemu je vidljiv JMBG), 
• zadnje platne liste ovjerene od strane poslodavca (ovlaštenih osoba), 
• PK1 karticu za tekuću i prošlu godinu ovjerenu od poslodavca i Porezne uprave, 
• za umirovljenike potvrda o visini mirovine ovjerena od HZMO, 
• preslika kartice ili knjižice tekuceg racuna. 
 

Uz nabrojenu dokumentaciju Banka ce zatražiti i izvadak iz zemljišne knjige za nekretninu koja se daje u zalog, odnosno nekretninu koja je predmet kreditiranja (izvadak u pravilu ne    smije biti stariji od 15 dana). Važno je napomenuti da nekretnina na kojoj se zasniva založno pravo mora biti upisana u zemljišne knjige i na njoj ne smije biti nikakav teret od drugih fizickih ili pravnih osoba. Nadalje, vrijednost nekretnine mora biti procijenjena od strane ovlaštenog sudskog procjenitelja kojeg cesto predloži i sama Banka.

Banke gdje se može dobiti više informacija o kreditima

http://www.zaba.hr/info/pb/loans/kre/kred9.htm

http://www.pbz.hr/

http://www.erstebank.hr/oNama_banka.asp

http://www.hypo-alpe-adria.hr/bank/

Korporativne informacije:
O nama
Kontakt
Gdje smo?
Usluge:
Usluga praćenja gradnje
Ishodovanje dozvola za gradnju
Ostalo:
Financiranje
Pravni savjeti
© BEATUM D.O.O.
All Rights Reserved.
Novigrad

Mi smo agencija koja se bavi prometom nekretnina 10 uspješnih godina. Područje koje pokrivamo je Novigrad i šira okolica. Novigrad je malo mjesto i stoga poznajemo svaku kuću i njezinog vlasnika osobno i tako možemo garantirati kvalitetu kako pravnu (stvarno stanje) tako i građevinsku. U svom poslu djelomično radimo kao druge agencije, to jest posredujemo pri postojećoj ponudi, a posebnu važnost dajemo sistemu traženja nekretnina po željama kupaca.

Beatum d.o.o. Gradska Vrata 32, 52466 Novigrad / T/F: + 385 052 758 170 / M: + 385 091 201 7329 / E-mail: info@beatum.hr

Informacije o obradi osobnih podataka
Home     Mapa weba     Impresum     Kontakt          ▲ VRH
Izrada web stranica Sva prava zadržana. Uvjeti korištenja Beatum d.o.o. Novigrad Gradska vrata 32